Cím:
1076 Budapest,
Verseny utca 10. Fsz, 12/a
Postacím:
1433 Budapest,
Pf. 575.
Az iroda nyitvatartása:
Hétfő: 9-17 óráig
Kedd: 9-17 óráig
Szerda: 9-19 óráig
Csütörtök: 9-17 óráig
Péntek: 9-15 óráig
Telefon:
(1) 342-5538
Internet:
www.mgksz.hu
Adószám:
19721972-2-42
Bankszámlaszám:
11707024-22322085

Látogatók száma:
11498194


Hírlevél - 2018. augusztus 2.


Tisztelt Tenyésztőtársaim, kedves Barátaim!

A Szövetség elnöki tisztségének elvállalásakor még nem sejtettem, hogy az átadás - átvétel során milyen gazdasági szabálytalanságok derülnek majd ki. Azt gondolom, hogy elnökként nem ezekkel a múltbeli dolgokkal kellene foglalkoznom, de behunyt szemmel nem mehetek el mellettük, mert ezek jelenlegi gazdasági helyzetünkre és jövőbeni terveink megvalósíthatóságára is hatással lesznek. Tehermentesítésem és az esetleg felmerülő, személyes ellentétek eredményének tartható döntések elkerülése érdekében a Taggyűlés jóváhagyta az átadás-átvételt előkészítő ad-hock bizottság létrehozását. Az utóbbi öt év gazdasági tevékenységeinek vizsgálatára felhatalmazott bizottság a szűk határidő miatt a 2017-es gazdasági évet vizsgálva készítette el beszámolóját, amit az elnökség elfogadott, és a közeljövőben minden tagszervezethez eljuttatunk. A vizsgálat több esetben is rendellenességeket tárt fel.

A 2018. július 27-én tartott Elnökségi ülésen Kiss Gabriella gazdasági alelnök, a felfüggesztés elkerülése érdekében még a szavazás előtt szóban lemondott. Akkor még nem sejtettem, hogy ez egy előre megtervezett távozást is jelent, ami több szempontból is etikátlan. A Szövetséget terhelő, postai úton minden tagszervezethez eljuttatott lemondó nyilatkozatában az ügymenetünkkel kapcsolatos állítások alaptalanok, céljuk csupán zavarkeltés a tagtársak között, bizalmatlanság gerjesztése az új Elnökséggel szemben. Valójában csak távozását próbálja a maga szemszögéből és érdekei szerint tisztázni.

A szövetségi iroda Pölcz Éva és Rinyu Nikoletta megbízott munkatársaknak köszönhetően zavartalanul működik.

Az ez évi monori börzék időpontjai és helyszíne nem változik. A börze előkészítése terveink szerint zajlik, az ügyintézést saját kézbe vettem. Zsombok László polgármester úrral történt személyes egyeztetést követően, a jövőben is Monoron tervezzük börzéinket, amelynek megvalósításában Monor város polgármestere segítséget nyújt számunkra.

 

Budapest, 2018. augusztus 2.

 
A korábban félreérthetően megfogalmatott "Szövetség terhére" szövegrészt 2018. augusztus 4-én módosítottam.


Dr. Pintér József Zsolt
az MGKSZ elnöke