Cím:
1076 Budapest,
Verseny utca 10. Fsz, 12/a
Postacím:
1433 Budapest,
Pf. 575.
Az iroda nyitvatartása:
Hétfőtől - péntekig: 9-17 óráig
Telefon:
(1) 342-5538
Internet:
www.mgksz.hu
Adószám:
19721972-2-42
Bankszámlaszám:
11707024-22322085

Látogatók száma:
11931293


Tájékoztatás a monori MGKSZ kisállatvásárról

 

Tájékoztatás a monori MGKSZ kisállatvásárról


Előzetes tájékoztatás szerint, amennyiben a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi, 2020. augusztus 16-án kerülhet megrendezésre az idei első kisállatvásárunk Monoron.

 

Állategészségügyi szempontból, az eddigiekkel ellentétben kettős ellenőrzésre kell számítani.

- A belépőjegy megvásárlásakor, a megszokott módon át kell adni a 8/A igazolást és az Állattartói nyilatkozatot.

- Belépést követően szúrópróba szerűen állatorvos ellenőrizheti az állatok egészségügyi állapotát. Amennyiben egészségügyi problémát tapasztal, az árusítónak azonnali hatállyal el kell távolítania a vásár területéről állatait.

A területen kívüli árusítás elkobzást, karanténozást és pénzbüntetést von maga után. 

Kutya, macska és vadászgörény árusítható a börzén. E fajok egyedinek jelölése (chip) kötelező a börzei értékesítéshez. A felsorolt fajok egyedeit a Pest megyei főállatorvos és Monori Járási Hivatal illetékeseinek előírása szerint ellenőrizni kell és a börze területén belül külön kell elhelyezni.

Harmadik országból történő árusítás esetén az állatokat a börze előtt 30 nappal a börze helyszínén karanténozásra kell beszállítani. Erről az mgksz.info@gmail.com email címen kapható felvilágosítás.

Külföldre szállítás esetén a megszokott módon, a kirendelt állatorvosnál lesz lehetőség állatorvosi igazolás kiállítására.

A börze területe rendelkezik telephely engedéllyel, így harmadik országba történő szállítás esetén oda Trace engedély kérhető. A szállítást megelőzően azonban 30 napos karantént ír elő a jogszabály.


Budapest, 2020. augusztus 4.

Dr. Pintér József Zsolt

MGKSZ elnök