Cím:
1076 Budapest,
Verseny utca 10. Fsz, 12/a
Postacím:
1433 Budapest,
Pf. 575.
Az iroda nyitvatartása:
Hétfőtől - péntekig: 9-17 óráig
Telefon:
(1) 342-5538
Internet:
www.mgksz.hu
Adószám:
19721972-2-42
Bankszámlaszám:
11707024-22322085

Látogatók száma:
14760837


FM kitüntetés március 15-i forradalom és szabadságharc tiszteletére

 

Nagy megtiszteltetés érte közösségünket 2018. március 13-án. A Földművelésügyi Minisztériumhoz benyújtott kitüntetésre tett javaslatunk elbírálása után a tárca minisztere dr. Fazekas Sándor úr három tagtársunkat részesítette elismerésben. Elnökségünk által felterjesztett néhai Borbola László (a jelölés még életében történt), dr. Czeglédy Pál, Fackelmann János és Szűcs Antal, valamint a Dunántúl északi terület jelöltje Rajna István közül az alábbiak kaptak kitüntetést. Részlet a Földművelésügyi Minisztérium "Agrárszakma napjai" című kiadványából.

Miniszteri köszöntő rövidített változata: 

"Máig ható erőt ad 1848 példamutatása. A magyarság összefogása nehéz helyzetben olyan példa, amely a mai napig a nemzet számára fontos összetartó kapocs, megkerülhetetlen kiindulópont - mondta Fazekas Sándor a tárca 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségén, ahol állami és miniszteri kitüntetéseket adott át.
A földművelésügyi miniszter hangsúlyozta, a közép-európai régióban a magyarság - ahogy más népek is - gyakran került abba a helyzetbe, hogy történelmi korszakváltásokat követően erőt kellett gyűjtenie, újjá kellett építenie a számára fontos világot, így a jelenben is nélkülözhetetlen, hogy a nemzetben meglegyen az az összefogás, amely biztosítja a célok elérését. Talán ez 1848 egyik legfontosabb öröksége - fogalmazott a miniszter."

Szövetségünk kitüntetettjei:

dr. Czeglédy Pál

Konkoly Thege Sándor-díjat vett át dr. Czeglédy Pál galambtenyésztő, nyugalmazott kirendeltségvezető főállatorvos két évtizede a galambtenyésztésében elért eredményeiért, kiállítási sikereiért, a Budapesti Rövidcsőrű Fajtaklubban végzett kimagasló elnöki tevékenységéért, szakírói munkájáért. 

Fackelmann János

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott Fackelmann János, a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetségének Örökös Tiszteletbeli Tagja, a szövetség elnökségének tagja a magyarországi röpgalambtenyésztés területén végzett több évtizedes, kiváló szakmai és vezetői tevékenységéért. 

Rajna István

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott Rajna István galambenyésztő több évtizedes tenyésztői munkája, valamint a hazai galambfajták népszerűsítését szolgáló szakmai és szervezői tevékenységéért. 


Megemlítjük még, hogy a nagy létszámú kitüntetett között két ismerőst kell találnunk, akikkel munkánk során kerültünk kapcsolatba.

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapott dr. Szieberth István, a volt Budapesti Fővárosi, majd a Pest Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás nyugalmazott igazgató-főállatorvosa, a Magyar Állatorvosok Világszervezetének elnöke az állategészségügy területén több évtizeden át magas színvonalon végzett munkájáért, a Kárpát-medencei állatorvosok közötti kapcsolatok elmélyítését szolgáló vezetői, valamint jelentős szakírói és közéleti tevékenységéért.

Lengyel Zoltán újságíró, a Kistermelők Lapja főszerkesztője a háztáji és kistermelő gazdálkodók szakmai képzésének elősegítéséért, naprakész szakmai információkkal való ellátása érdekében végzett széles körű szakírói, szerkesztői és kiadói tevékenységéért vehette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét Fazekas Sándortól.

A kitüntetésben részesülőknek szívből gratulálunk, munkájukhoz további sikereket és jó egészséget kívánunk.
 
MGKSZ Vezetősége