Cím:
1076 Budapest,
Verseny utca 10. Fsz, 12/a
Postacím:
1433 Budapest,
Pf. 575.
Az iroda nyitvatartása:
Hétfőtől - péntekig: 9-17 óráig
Telefon:
(1) 342-5538
Internet:
www.mgksz.hu
Adószám:
19721972-2-42
Bankszámlaszám:
11707024-22322085

Látogatók száma:
14760476


Tájékoztató szerzők részére


Tájékoztató a Galamb- és Kisállat Magazin szerzőinek

A Galamb és Kisállat Magazin célja a tagság és az MGKSZ munkája iránt érdeklődők tájékoztatása a szövetség tevékenységi területeiről, így a galamb, a prémesállat, a díszbaromfi, a díszmadár, a víziszárnyas faj- és fajtagondozás, valamint a környezeti nevelés, a közösségi élet terén zajló munkákról és az elért eredményekről. Feladata a kisállattartó és tenyésztő ismeretek terjesztése, szakcikkek közreadása. A havonta kiadott lap folyamatos megjelenése érdekében kérjük tagtársainkat írjanak tagszervezetük rendezvényeiről, kedvelt és tenyésztett állataikról! Kérjük leendő szerzőinket, hogy a cikkek megírása előtt egyeztessenek a szerkesztőkkel a tervezett írás témájáról, terjedelméről és megjelenéséről! A kéziratok létrehozása során figyeljenek az itt következő minimális követelményekre.

Tartalom: A kiadvány „magazin”, színes, olvasmányos, és mindezek mellet tényszerű, szakmai szempontból hiteles ismereteket közvetít. Nem közölhető sértő, személyeskedő, korábban már megjelent, vagy szakmailag elfogadhatatlan írás. A tartalmat a szerkesztőség lektorálja (ellenőrzi, és amennyiben szükséges, javításokat javasol), és a szerzővel egyeztetve alakítja ki a végleges cikket. Az írás elfogadásáról, megjelentetéséről a szerkesztőség dönt.

Lapzárta és megjelenés: A megjelentetni kívánt írásokat folyamatosan várja a szerkesztőség. Amennyiben a tartalmat meghatározott időben szeretnék megjelentetni, azt megelőzően legalább két hónappal korábban küldjék meg az írást a szerkesztőségnek.

Terjedelem, karakterszám szóközzel: A magazin A/4 formátumban, színes és fekete-fehér szövegel, ábrákkal jelenik meg. A cikkek terjedelme ideális esetben egy és négy oldal között legyen. Hosszabb írásokat a szerzővel történő egyeztetésnek megfelelően több részletben adjuk közre, és csak indokolt esetben jelentetjük meg egyben. Kérjük, a cikket közelítőleg egész oldalnyi terjedelműre alakítsák, amelyhez tájékoztatásul megadjuk a karakterszámokat. A magazin egy A/4 oldalára kép nélkül, szóközökkel együtt ‒ az eredeti formátumtól és a betűmérettől függetlenül ‒ kb. 3800-4000 karakter fér el. Kérjük, a szöveget formázás nélkül küldjék.

Fényképek: A tervezett terjedelemtől függően, lehetőség szerint oldalanként 1-2 (esemény és fényképes úti  beszámoló esetében akár 2-3 kép), jpg/png/nef/raw kiterjesztésű fényképet kérünk, a lehető legnagyobb felbontású, átalakítás mentes formában. Telefonnal készült, vagy az Internetről (pl.: FaceBook, saját és fajtaklub honlapok) letöltött képek ritkán alkalmasak jó minőségű nyomtatott kiadásra.

A megjelentetéshez minimálisan elvárt méret 1070x710 képpont (pixel), ami 300 képpont/hüvelyk felbontás mellett kb. 9x6 cm nyomtatási méret.

Kérjük, a dokumentumba illesztett nézőképeket csatolt állományban külön is küldjék meg, és ezek mellé adják meg a fénykép készítőjének nevét és a kép címét. A képeket (szükség esetén becsomagolva zip/rar) mamutmail, vagy hasonló, nagyméretű file-ok küldésére alkalmas csatornán a szerkesztőség ([email protected]), és/vagy a szövetség központi e-mail címére ([email protected]), esetleg az MGKSZ iroda postacímére (Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetsége, 1433 Budapest, Pf. 575) CD-re, DVD-re írva küldhetőek. Előzetes időpont egyeztetést követően a digitális vagy digitalizált fotók lemezen, pendrive-on vagy külső winchesteren személyesen is behozhatóak a szövetség irodájába, ahol ezeket le tudjuk tölteni.
Köszönjük szerzőinknek eddigi munkájukat, és továbbra várjuk írásaikat a szövetség magazinjába!

Tájékoztatási és Szerkesztő Bizottság